Bernie
Duración
1:35'
Confiesa que te gusta

Bernie

Valoración de usuarios

5 4 3 2 1
3 452 votos

Próximo pase

martes 13 noviembre 23.45 h

Canal 33

Sinopsis

Bernie

En Bernie Tiede, encantador treballador de la funerària local, és adorat pels habitants de Carthage, un tranquil i petit poble de Texas.

El sempre innovador Richard Linklater, un director amant dels experiments, com ja va demostrar en la trilogia d''Antes del amanecer'' i en la quasi documental ''Boyhood''; va sorprendre amb aquesta deliciosa barreja de realitat (totes les opinions de gent del carrer són certes, doncs van ser dites per gent del poble que que coneixia ambdós protagonistes), fals documental i ficció, concretament comèdia negra i drama.

Pels rols masculins, va comptar amb dues cares conegudes de la seva filmografia: Jack Black (''Escuela de Rock'') i Matthew McConaughey (''Movida del 76''); en canvi, el femení va decidir donar-ho a tota una veterana de l'escena, una Shirley MacLaine (''La fuerza del cariño'') que, a l'igual que Black, va parlar amb Tiede per preparar fidelment el paper.

Una curiositat, tant es va implicar Linklater en lahistòria, que en 2014, quan Tiede va sortir de presó per la seva reducció de condemna (de cadena perpètua a 15 anys), una de les condicions de l'alliberació es que havia de viure en el garatge de la casa de Linklater.

Ver más

Info

Bernie

Cine / Comedia

Idioma: Catalán

Calificación

Bernie

No recomendado para menores de doce años
Equipo Técnico

Bernie

Director

Richard Linklater

Guionista

Richard Linklater, Skip Hollandsworth

Reparto

Jack Black, Shirley MacLaine, Matthew McConaughey, Brady Coleman, Richard Robichaux, Rick Dial, Larry Jack Dotson, Brandon Mychal Smith, Matthew Greer

Compositor

Graham Reynolds

Director de fotografía

Dick Pope

Montador

Sandra Adair

Productor

Liz Glotzer, Richard Linklater, David McFadzean, Dete Meserve, Judd Payne, Celine Rattray, Martin Shafer, Ginger Sledge, Matt Williams

Si te gustó

Bernie

también te puede gustar