Bruc
Duración
1:40'
Confiesa que te gusta

Bruc

Valoración de usuarios

5 4 3 2 1
3 33 votos
Contratar
O llama gratis 900 200 661

Pase ya emitido

viernes 19 julio 22.34 h

TV3 Cat

Sinopsis

Bruc

El 6 de juny de 1808, l'exèrcit napoleònic s'enfronta a la primera derrota provocada per un sol home: un jove que amb el ressò del tambor a les muntanyes de Montserrat va escampar el pànic entre les tropes franceses. Quan Napoleó Bonapart rep la notícia, encarrega al capità dels hússars de la guàrdia imperial que capturi el responsable i li talli el cap.

Juan José Ballesta (''El Bola'') encarna en aquesta cinta d'acció el Timbaler del Bruc, un dels herois llegendaris més importants de Catalunya, al qual s'atribueix l'èxit de l'exèrcit local contra les tropes franceses a la batalla del Bruc. Cal destacar que l'actor, madrileny, va aprendre català especialment per aquest rodatge, que finalment no va ser un, sinó dos, ja que es van rodar versions en castellà i català de les escenes amb diàlegs. L'acompanyen en el repartiment cares conegudes com Vincent Perez (''Cyrano de Bergerac'', ''Fanfan la tulipe''), Santi Millán (''7 vidas'') i, fins i tot, el kickboxer francès Jérôme Le Banner.

Tot i això, la cinta no va assolir gaire èxit ni a Catalunya ni a la resta d'Espanya, i va passar totalment desapercebuda per a la crítica.

Ver más

Info

Bruc

Cine / Acción

Idioma: Catalán

Calificación

Bruc

No recomendado para menores de doce años
Equipo Técnico

Bruc

Director

Daniel Benmayor

Guionista

Patxi Amézcua, Jordi Gasull, Patzi Amercua

Reparto

Juan José Ballesta, Jérôme Le Banner, Marcel Borràs, Astrid Bergès-Frisbey, Vincent Perez, Nicolas Giraud

Compositor

Xavier Capellas

Director de Fotografía

Juan Miguel Azpiroz

Músico

Xavier Capellas

Productor

Edmon Roch, Victoria Borrás, Jordi Gasull