El pistolero
Duración
1:25'
Confiesa que te gusta

El pistolero

Valoración de usuarios

5 4 3 2 1
3 30 votos
Contratar
O llama gratis 900 200 661

Pase ya emitido

sábado 14 julio 12.35 h

Betevé

Sinopsis

El pistolero

Tothom respecta en Jimmy Ringo, el pistoler més famós de l'oest. Però, sense buscar-ho, acaba ficant-se en embolics, ja que uns joves arrogants volen demostrar el seu valor enfrontant-se a ell. En Jimmy només desitja tornar a veure la seva dona i poder conèixer el seu fill.

Segona de les col·laboracions de les sis que van tenir Gregory Peck i Henry King entre la dècada dels quaranta i la dels cinquanta. La importància de la cinta procedeix del fet que és un dels instauradors de l'anomenat western psicològic, un tipus de western més interessat en el desenvolupament dels personatges que en l'èpica del gènere. En aquest sentit, va ser de molta ajuda la interpretació de Gregory Peck, molt lloada per la crítica al seu moment.

El film va ser nominat a l'Oscar al millor guió original, escrit conjuntament per William Bowers, William Sellers i André de Toth. Aquest últim dirigiria anys més tard la curiosa ''Els crims del museu de cera'', pel·lícula de terror realitzada per al lluïment del mític Vincent Price.

Ver más

Info

El pistolero

Cine / Oeste

Idioma: Catalán

Calificación

El pistolero

Apto para todos los públicos
Equipo Técnico

El pistolero

Director

Henry King

Guionista

André De Toth, William Sellers, William Bowers

Reparto

Gregory Peck, Karl Malden, Skip Homeier, Richard Jaeckel, Jack Elam, Harry B Mendoza, Jean Parker, Millard Mitchell, Ellen Corby, Verna Felton, Anthony Ross, Helen Westcott

Compositor

Alfred Newman

Fotógrafo

Arthur C Miller

Productor

Nunnally Johnson

Productora

20th Century Fox