El verdugo
Duración
1:27'
Confiesa que te gusta

El verdugo

Valoración de usuarios

5 4 3 2 1
4 180 votos
Contratar
O llama gratis 900 200 661

Próximo pase

viernes 19 octubre 22.00 h

Betevé
Ver más pases

Sinopsis

El verdugo

José Luis, treballador d'una funerària, es casa amb la filla d'un botxí a punt de jubilar-se, que el convenç perquè entri en el gremi per a poder optar a un pis oficial. Donada l'escassetat de condemnes i el gran nombre d'indults, José Luis pensa que amb una mica de sort mai haurà d'exercir l'ofici, així que accepta la proposta. Però un dia la guàrdia civil acudeix a ell perquè faci la seva primera execució.

Luis García Berlanga, juntament amb el seu guionista habitual, Rafael Azcona, i Ennio Flaiano (guionista de Federico Fellini), va escriure el guió d'aquesta comèdia negra, que s'ha convertit, junt amb ''Plácido'', en paradigma del cine de l'època franquista. El film (que parteix d'una anècdota per a construir un al·legat contra la pena de mort) va patir nombrosos talls per la censura de l'època, però va aconseguir guanyar el premi de la Premsa Internacional en la Mostra de Venècia. El repartiment està format, a excepció del protagonista (l'italià Nino Manfredi), per la plana major dels actors espanyols de l'època: Emma Penella, Pepe Isbert, José Luis López Vázquez, Alfredo Landa, Antonio Ferrandis, Lola Gaos, José Sazatornil o Chus Lampreave.

Ver más

Info

El verdugo

Cine / Comedia

Idioma: Catalán

Calificación

El verdugo

No recomendado para menores de dieciséis años
Equipo Técnico

El verdugo

Director

Luis G. Berlanga, Luis García Berlanga

Guionista

Rafael Azcona, Ennio Flaiano, Luis García Berlanga

Reparto

Nino Manfredi, Emma Penella, José Isbert, José Luis López Vázquez, Chus Lampreave, José Sazatornil "Saza", Ángel Álvarez, Lola Gaos, Alfredo Landa, Antonio Ferrandis

Compositor

Adolfo Waitzman, Miguel Asins Arbó

Director de fotografía

Tonino Delli Colli

Si te gustó

El verdugo

también te puede gustar