Si te dicen que caí
Duración
1:53'
Confiesa que te gusta

Si te dicen que caí

Valoración de usuarios

5 4 3 2 1
3 59 votos

Próximo pase

domingo 26 agosto 00.40 h

Betevé
Ver más pases

Sinopsis

Si te dicen que caí

1970. A la sala d'autòpsies d'un hospital, Sor Paulina i Nito reconeixen els cadàvers de dos amics, antics companys de jocs infantils: Java i Juanita. Els seus records es traslladen a 1940, en una Barcelona desolada. En aquest escenari, com que mancaven joguines, els nens s'entretenien explicant contes i històries. En ells barrejaven les seves fantasies amb una realitat on la gana, l'estraperlo i el racionament eren impossibles d'ignorar.

Drama dirigit per Vicente Aranda. Una vegada més, el director català adapta una obra literària al cinema. En aquest cas, es tracta d'una novel·la homònima de Juan Marsé censurada a Espanya fins el 1976. Ambientada al característic barri de Gràcia, la pel·lícula s'endinsa a la Barcelona dels anys 40, una ciutat que ha perdut tota la seva esplendor a causa d'una guerra dura i una postguerra sòrdida. El film no pretén ser una crítica al franquisme sinó l'evocació d'una infància que mantenia la innocència tot i les dificultats. Aquesta producció va estar nominada a set premis Goya, malgrat que únicament Jorge Sanz es va endur el premi al millor actor.

Ver más

Info

Si te dicen que caí

Cine / Drama

Idioma: Catalán

Calificación

Si te dicen que caí

No recomendado para menores de dieciocho años
Equipo Técnico

Si te dicen que caí

Director

Vicente Aranda

Guionista

Vicente Aranda

Reparto

Victoria Abril, Jorge Sanz, Antonio Banderas, Javier Gurruchaga, Guillermo Montesinos, Juan Diego Botto

Autor

Compositor

José Nieto

Fotógrafo

Juan Amorós

Montador

Teresa Font

Productor

Enrique Viciano

Productora

Ideas y Producciones Cinematográficas (IPC), Televisió de Catalunya (TV3), I.P.C. (Ideas y Producciones Cinematográficas)

Si te gustó

Si te dicen que caí

también te puede gustar