Antes que anochezca
Duración
2:07'
Confiesa que te gusta

Antes que anochezca

Valoración de usuarios

5 4 3 2 1
3 396 votos
Contratar
O llama gratis 900 200 661

Pase ya emitido

sábado 25 junio 00.00 h

Betevé

Sinopsis

Antes que anochezca

Reinaldo Arenas va néixer el 1943, fill d'una bella jove a qui el pare de Reinaldo va abandonar molt poc després. La infància del noi va estar definida pel contrast entre l'extrema pobresa de la seva família i l'esplendor natural que l'envoltava. El 1958, es va unir a la insurgència de Fidel Castro per enderrocar al dictador Fulgencio Batista. Amb el triomf de la Revolució, Reinaldo va poder formar part de l'ambiciós programa del Govern per educar la joventut. Però, la seva homosexualitat el va convertir en un element ingrat al règim.

Basada en les memòries del poeta cubà Reinaldo Arenas, ''Antes que anochezca'' va ser la segona incursió del cineasta Julian Schnabel en el gènere biogràfic. Tanmateix, mentre que la primera, ''Basquiat'', era relativament convencional, aquesta pel·lícula és atrevida tant en el seu estil com en la seva execució. Javier Bardem, en el paper protagonista, va realitzar una excel·lent interpretació que li va valer ser nominat a l'Oscar.

Com a curiositat, cal destacar que la pel·lícula es va rodar íntegrament a Mèxic, malgrat que en el film figura ser la illa de Cuba.

Ver más

Info

Antes que anochezca

Cine / Drama

Idioma: Catalán

Calificación

Antes que anochezca

No recomendado para menores de doce años
Equipo Técnico

Antes que anochezca

Director

Julian Schnabel

Guionista

Julian Schnabel, Cunningham O'Keefe, Lázaro Gómez Carriles

Reparto

Sean Penn, Javier Bardem, Andrea Di Stefano, Olivier Martinez, Johnny Depp, Michael Wincott, Carmen Beato, Olatz Lopez Garmendia

Compositor

Carter Burwell

Director de Fotografía

Xavier Pérez Grobet, Guillermo Rosas

Productor

Jon Kilik

Productora (Compañía)

El Mar Pictures, Grandview Avenue Pictures